Tervezz velünk egész hétvégére!

2023. június 11-én vasárnap újra megrendezzük a Tanúhegyek kerékpáros teljesítménytúránkat is.

Kerékpározni jó! Rövidebb idő alatt nagyobb távot túrázhatsz be vele, mint gyalog, mégis többet láthatsz, mint az autóban ülve. A bringázás kiváló lehetőséget ad ezért a Tapolcai-medence és a Káli-medence felfedezésére is akár egy fél nap alatt is. 

A teljesítménytúra nem verseny, erre tekintettel szívesen látjuk mind a hagyományos, mind az elektromos rásegítésű kerékpárral indulókat is.

A túra nem lezárt útvonalon halad és egyéb útvonal biztosítás sem lesz. Mindenki saját felelősségére vesz részt rajta. A KRESZ szabályainak betartása kötelező!

Táv: 23,2 km
Szintemelkedés: 141 m
Szintidő: 2 óra
Nevezési díjak: 2000 Ft előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve 2023. június 8-ig. Helyszíni nevezéssel 3000 Ft.

Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor
Díjazás: Oklevél és kitűző

Rajt: 2023.06.11. vasárnap 10:00 – 10:30 Badacsonytördemic, Faluház udvara
Az útvonal: Badacsonytördemic – Nemesgulács – Raposka – Hegymagas – Szigliget – Badacsonytördemic

A track letölthető ide kattintva és a Strava-ról.

Táv: 33 km
Szintemelkedés: 254 m
Szintidő: 3 óra
Nevezési díjak: 2400 Ft előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve 2023. június 8-ig. Helyszíni nevezéssel 3400 Ft.

Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor
Díjazás: Oklevél és kitűző

Rajt: 2023.06.11. vasárnap 10:00 – 10:30 Badacsonytördemic, Faluház udvara
Az útvonal: Badacsonytördemic – Badacsonytomaj – Ábrahámhegy – Kékkút – Káptalantóti – Borbély-pincészet – Badacsonytördemic, Faluház

A track letölthető ide kattintva és a Strava-ról.

Táv: 46,3 km
Szintemelkedés: 337 m
Szintidő: 4 óra
Nevezési díjak: 2900 Ft előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve 2023. június 8-ig. Helyszíni nevezéssel 3900 Ft.

Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor
Díjazás: Oklevél és kitűző

Rajt: 2023.06.11. vasárnap 9:00 – 10:00 Badacsonytördemic, Faluház udvara
Az útvonal: Badacsonytördemic – Badacsonytomaj – Ábrahámhegy – Kékkút – Kővágóörs – Köveskál – Szentbékkálla – Mindszentkálla – Borbély-pincészet – Badacsonytördemic

A track letölthető ide kattintva és a Strava-ról.

Táv: 70 km
Szintemelkedés: 462 m
Szintidő: 5 óra
Nevezési díjak: 3400 Ft előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve 2023. június 8-ig. Helyszíni nevezéssel 4400 Ft.

Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor
Díjazás: Oklevél és kitűző

Rajt: 2023.06.11. vasárnap 9:00 – 10:00 Badacsonytördemic, Faluház udvara
Az útvonal: Badacsonytördemic – Badacsonytomaj – Ábrahámhegy – Kékkút – Kővágóörs – Köveskál – Szentbékkálla – Mindszentkálla – Borbély-pincészet – Nemesgulács – Tapolca – Raposka – Hegymagas – Szigliget – Badacsonytördemic

A track letölthető ide kattintva és a Strava-ról.

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam) 

Az útvonal:
A túra nem lezárt útvonalon halad és egyéb útvonal biztosítás sem lesz. Mindenki saját felelősségére vesz részt rajta. A KRESZ szabályainak betartása kötelező! A szervező semmilyen felelősséget nem vállal a túra során bekövetkező esetleges balesetért, vele szemben semmilyen anyagi vagy egyéb jellegű kártérítési igény nem fogalmazható meg.

A túra során a közúti és kerékpáros táblák segítenek tájékozódni. Ezeket az útburkolaton történő színes felfestéssel egészítjük ki.

A kerékpárok
A teljesítés feltétele a megfelelő műszaki állapotú és felszereltségű kerékpár. A kerékpárt mindenki saját maga biztosítja, legyen szó saját, vagy bérelt kerékpárról. A rendezvényen kerékpár bérlésre nem lesz lehetőség.

Technikai segítségnyújtásra nincsen lehetőségünk a túra során, de a rajt/célban korlátozottan igyekszünk megoldani a felmerülő problémákat.

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzéseket; a tájékozódásban az útvonalat ábrázoló színes térkép és szintmetszet segít.

Kérjük, hozz magaddal bögrét, mert nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni „örök életű Balatontúra túrabögrét”. Ára: 400 Ft/db.

Csomagmegőrzés:
A túra bázisán térítésmentesen vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a „csomagmegőrzés” feliratot!

Talált tárgyak:
Ha találtok sapkát, sálat stb. útközben, kérünk titeket, hogy a célban, vagy a következő pontőrnél adjátok le azokat.

Díjazás:
A célban megkapod a túra emléklapját és jelvényt.

Előnevezés:

Az előnevezés lezárult.

Nevezési feltételek:
A túrák teljesítménytúrák, ellenőrzőpontokkal, szintidővel és meghatározott útvonallal.
A túrák teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan benevezett, minden ellenőrzőponton igazoltan járt és teljesítette a szintidőt.
Ha csak a szintidőt nem sikerült teljesíteni, akkor megkülönböztetett emléklapot állítunk ki.
Ha a résztvevők közül valaki úgy határoz, hogy a túrát megszakítja, kérjük – amennyiben ez lehetséges – feltétlenül jelentse be a legközelebbi ellenőrzőponton. Akadályoztatása esetén – a név és a rajtszám egyidejű közlésével – társaival üzenje meg.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megadott útvonalakat a teljesítéshez be kell tartani, a túrák útvonalán mozgó ellenőrző pont lehet az út teljes hosszában. A túrák útvonala tájvédelmi körzetben halad, ezért óvjuk meg ezeket az értékeket.
Szemetelni, növényeket leszedni és a kijelölt útvonalat elhagyni TILOS!

A befizetésre lehetőség van banki átutalással, vagy online bankkártyás fizetéssel a SimplePay rendszerén keresztül:
– Az átutaláshoz szükséges adatokat a nevezéskor megadott e-mail címre küldi ki a rendszer, ezért fontos, hogy jó e-mail cím kerüljön megadásra.
– Az online bankkártyás fizetésre a díjbekérő e-mailen keresztül van lehetőség a SimplePay felületén.

A nevezési díjról elektronikus számlát állítunk ki. A számlán vevőként a nevezéshez tartozó befizetés feladója, a címként pedig a nevezés során megadott postacím fog szerepelni.

Nem áll módunkban a nevezési díjat visszatéríteni, ha valaki az előzetes nevezése ellenére valamilyen oknál fogva mégsem tud a rendezvényen részt venni.

Turista célú adatkezelés:
Hozzájárulásával a nevező engedélyezi az adatkezelő egyesületnek az adatai tárolását, illetve a felhasználását az egyesület túráival kapcsolatos tájékoztatás formájában. Az adatvédelmi tájékoztató itt található:
Adatvédelmi tájékoztató