Kedves turista Barátaink!

Köszönjük, hogy a kialakult helyzet ellenére teljesítettétek a Téli Tihany instant túrák valamelyik távját. Ezek teljesítésére 2021. február 15-ig volt lehetőség.

Tudjuk, hogy a hagyományos rendezés sokak számára esetleg jobb lett volna, de reméljük a lehetséges módok valamelyikével való bejárásuk így is tetszett. Ezzel olyan túrázók is teljesítették, akik korábban a tömeg miatt nem jöttek el a rendezvényünkre.

Ígéretünknek megfelelően a teljesítők részére március végéig postázzuk a díjazásokat.

Üdvözlettel, a BALATONTÚRA csapata

Teljesítés a GeoGo rendszerének segítségével

Az instant túra minden távját a lentebb megadott felületen történt nevezés és a nevezési díj beérkezése után e-mailben történik a teljesítés megkezdéséhez szükséges kód elküldése. Már az indulás előtti napon célszerű megcsinálni a GeoGo rendszerébe történő előzetes regisztrációt annak, akinek még ilyen nincs. A Rajtban a választott túra oldalán kell a kapott kódot beírni, és ez után lehet a teljesítést megkezdeni.

Az egyes távok GeoGo-s teljesítéséhez “okos telefont” kell használni bekapcsolt GPS-szel és internet-hozzáféréssel legalább az ellenőrzőpontok közelében.

(A GeoGo rendszer működéséről itt lehet tájékozódni: https://geogo.hu/info, https://geogo.hu/gyik)

A Rajthelyről indulva a megadott ellenőrző pontokat sorrendben kell érinteni az előírt szintidőn belül. A GeoGo rendszere az ellenőrző pontok érintését azok 50 méter sugarú körében fogadja el sikeresnek.

A teljesítést a nevezési díj beérkezése utáni napon az e-mailben kapott kódnak az adott GeoGo-s túra felületén történő beírásával lehet megkezdeni.

A GeoGo rendszerében lehetőség van egy telefonnal történő csoportos teljesítésre is a teljesítés megosztásával (erről a fentebb megadott oldalakon lehet informálódni).

Többen érdeklődtek, hogy van-e más mód a teljesítésre. Számukra is megadjuk a lehetőséget, így ők az alábbi lehetőségek közül választhatnak.

Bélyegzős igazolás

A különböző távokhoz az alábbiakban tölthető le a teljesítési lap. Az ellenőrzőpontokon található szúróbélyegzővel a teljesítési lap megfelelő mezőjében kell igazolni a pont érintését.

A teljesítés elfogadásához ezt a névvel és a nevezéskor kapott kóddal feliratozott igazolólapot kell elküldeni az info@balatontura.hu e-mail címre.

Igazoló lap letöltése: PDF formátumban (1MB), JPG formátumban (0,8MB)

Letölthető itiner táblázat: PDF formátumban (1,5MB), JPG formátumban (0,6MB)

Letölthető térkép: PDF formátumban (3,6MB), JPG formátumban (6MB)

Az ellenőrzőpontok szúróbélyegzői – kissé elrejtve az illetéktelen szemek elől – az alábbi helyeken lettek rögzítve. Kérjük, hogy oda érve nézzetek jobban körül!

  • Rajt/Cél: a Retro pizzária előtti tér világítását tartó oszlopán a lépcsőlejáró felé

  • 1. sz. ellenőrzőpont – Akasztó-domb: a piactér feletti kilátópont tó felőli padjának külső oldalán

  • 2. sz. ellenőrzőpont – Átjáró-barlang: a Zöld barlang (ZΩ) jelzésű út mellett, a tájékoztató tábla hátsó oldalán

  • 3. sz. ellenőrzőpont – Horgásztanyák: az út és a part között kidőlt egyik fa tó felőli oldalán

  • 4. sz. ellenőrzőpont – Apáti-hegy: a kilátó melletti irányító tábla oszlopán

  • 5. sz. ellenőrzőpont – Apáti templom: a templom melletti irányító tábla oszlopán

  • 6. sz. ellenőrzőpont – Tihanyi Vinarius: az út jobb oldalán, az Apátsági pincészet lépcsőfeljárójával szemben lévő fán

  • 7. sz ellenőrzőpont – Kis-erdő-tető: a legmagasabb ponton, a jelzett út és a kilátószikla közötti fán

  • 8. sz. ellenőrzőpont – Hajóállomás: a BAHART napelemes terminálja oszlopán

  • 9. sz. ellenőrzőpont – Kálvária: a keresztek melletti irányító tábla oszlopán

A mellékelt képeken láthatjátok a szúróbélyegzők környezetét…

További, ily módon történő sikeres teljesítéseket is kívánunk!

Fényképes igazolás

Az egyes ellenőrző pontokon a teljesítőt is ábrázoló képpel kell a hely érintését igazolni. A lehetőségeknek megfelelően be kell állítani a GPS koordinátáknak a fényképhez való elmentését is. Az így készített fényképeket az info@balatontura.hu e-mail címre kell elküldeni a teljesítő nevével és a nevezéskor kapott kóddal együtt.

A befizetéshez szükséges adatokat a nevezési rendszer az abban megadott e-mail címre küldi ki, ezért fontos, hogy jó e-mail cím kerüljön megadásra a nevezés során. A nevezési díjról számlát állítunk ki. A számlán vevőként a nevezéshez tartozó befizetés feladója, a címként pedig a nevezés során megadott postacím fog szerepelni. A számlát elektronikus formában küldjük el számodra. A díjazást a nevezéskor megadott postacímre fogjuk elküldeni március végéig.

Lehetőség van egy e-mail címről több személyt is külön-külön nevezni. A benevezett személyek különböző egyéni kódokat kapnak majd.

Három távon ismerheted meg a települést és a környező “hegyeket”:

Téli Tihany 10 instant
Táv:
10,60 km
Szintemelkedés: 405 m
Szintidő: 4 óra
Teljesítési idő: 2021. február 15-ig
Nevezési díj: éremmel 2700 Ft/fő, jelvénnyel 1850 Ft/fő
Szolgáltatások: a nevezéskor kapott kód megadásával a célban 200 Ft kedvezmény kapható a Tihany Retro Pizzériában történő fogyasztáskor, annak nyitvatartási idejében.
Rajt és cél: Tihany Retro Pizzéria (Mádl Ferenc Főtér; Nyitva tartás: H–Cs Zárva, P–V 11:00–19:00)
Útvonal:
 RAJT (Tihany Retro Pizzéria) – Levendula Ház Látogatóközpont – Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája – Akasztó-domb (Ellenőrzőpont) – Kerek-hegy – Átjáró-barlang (Ellenőrzőpont) – Aranyház – Belső-tó – Apátsági pince (Ellenőrzőpont) – Kis-erdő-tető (Ellenőrzőpont) – Óvár-tető – Barátlakások – Ciprián-forrás – Hajóállomás (Ellenőrzőpont) – Tihanyi visszhang – Kálvária (Ellenőrzőpont) – Tihanyi Bencés Apátság – CÉL (Tihany Retro Pizzéria)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Téli Tihany 15 instant
Táv:
15,13 km
Szintemelkedés: 615 m
Szintidő:  6 óra
Teljesítési idő: 2021. február 15-ig
Nevezési díj: éremmel 2700 Ft/fő, jelvénnyel 1850 Ft/fő
Szolgáltatások: a nevezéskor kapott kód megadásával a célban 200 Ft kedvezmény kapható a Tihany Retro Pizzériában történő fogyasztáskor, annak nyitvatartási idejében.
Rajt és cél: Tihany Retro Pizzéria (Mádl Ferenc Főtér; Nyitva tartás: H–Cs Zárva, P–V 11:00–19:00)
Útvonal:
 RAJT (Tihany Retro Pizzéria) – Levendula Ház Látogatóközpont – Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája – Akasztó-domb (Ellenőrzőpont) – Kerek-hegy – Átjáró-barlang (Ellenőrzőpont) – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Club Tihany – Horgásztanyák (Ellenőrzőpont) – Erdei Iskola – Gurbicza-tető – Csúcs-hegy – Nyereg-hegy – Apáti-hegy (Őrtorony kilátó, Ellenőrzőpont) – Külső-tó – Apátsági pince (Ellenőrzőpont) – Kis-erdő-tető (Ellenőrzőpont) – Sportpálya – Kálvária (Ellenőrzőpont) – Tihanyi Bencés Apátság – CÉL (Tihany Retro Pizzéria)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Téli Tihany 20 instant
Táv:
20,19 km
Szintemelkedés: 759 m
Szintidő: 8 óra
Teljesítési idő: 2021. február 15-ig
Nevezési díj: éremmel 2700 Ft/fő, jelvénnyel 1850 Ft/fő
Szolgáltatások: a nevezéskor kapott kód megadásával a célban 200 Ft kedvezmény kapható a Tihany Retro Pizzériában történő fogyasztáskor, annak nyitvatartási idejében.
Rajt és cél: Tihany Retro Pizzéria (Mádl Ferenc Főtér; Nyitva tartás: H–Cs Zárva, P–V 11:00–19:00)
Útvonal: 
RAJT (Tihany Retro Pizzéria) – Levendula Ház Látogatóközpont – Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolája – Akasztó-domb (Ellenőrzőpont) – Kerek-hegy – Átjáró-barlang (Ellenőrzőpont) – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Club Tihany – Horgásztanyák (Ellenőrzőpont) – Erdei Iskola – Gurbicza-tető – Csúcs-hegy – Nyereg-hegy – Apáti-hegy (Őrtorony kilátó, Ellenőrzőpont) – Apáti templom (Ellenőrzőpont) – Külső-tó – Apátsági pince (Ellenőrzőpont) – Kis-erdő-tető (Ellenőrzőpont) – Óvár-tető – Barátlakások – Ciprián-forrás – Hajóállomás (Ellenőrzőpont) – Tihanyi visszhang – Kálvária (Ellenőrzőpont) – Tihanyi Bencés Apátság – CÉL (Tihany Retro Pizzéria)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam)

GeoGo-s teljesítés esetén az egyes pontok érintését az ellenőrzőpont 50 méter sugarú környezetében van lehetőség igazolni. A túra sikeres teljesítéséhez a pontokat sorrendben kell érinteni. Pontkihagyás esetén a következő pont érintését nem lehet a GeoGo rendszerében igazolni. Ilyenkor a szintidő terhére újra fel kell keresni a kihagyott pontot.

Az útvonal nem mindenhol jelzett turistaúton vezet, kövesd a track nyomvonalát. Ennek hiányában használd a fentebb letölthető térképet és az itinert.

Díjazás: Sikeres teljesítés esetén a túra érmét/jelvényét, és az emléklapját a nevezéskor megadott postacímre küldjük el. Ezért kérjük, hogy a nevezéskor pontos címet adj meg!

Amennyiben megéheztek és megszomjaztok, a túra végén vagy útközben az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésetekre elviteles kiszolgálással.

Tihany Retro Pizzéria (Tihany, Mádl Ferenc Főtér; Nyitva tartás: H–Cs Zárva, P–V 11:00–19:00)
Ez a Rajt és a Cél helye.
Rendelés: https://tihanyretropizzeria.webnode.hu/etlap

Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház (Kiserdőtelepi út)
Ez a 10 km-es táv 3. EP, a 15 km-es táv 5. EP és a 20 km-es táv 6. EP
Rendelés: http://tihanyivinarius.hu
Tudjátok, ez az a szépen felújított épület, ahol a forralt bort és pálinkát szoktuk adni a Kis-erdő-tető előtt!

Nevezési feltétetek:

A fenti túrák teljesítménytúrák, ellenőrzőpontokkal, szintidővel és meghatározott útvonallal.

A túrák teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan benevezett, időben rendezte a nevezési díjat, minden ellenőrzőponton igazoltan járt és teljesítette a szintidőt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyes távok teljesítésekor a megadott útvonalon kell haladni, és a kijelölt ellenőrzőpontokat sorrendben kell érinteni.

A túrák útvonala tájvédelmi körzetben halad, ezért óvjuk meg ezeket az értékeket.

Szemetelni, növényeket leszedni és a kijelölt útvonalat elhagyni TILOS!

 Nem áll módunkban a nevezési díjat visszatéríteni, ha valaki az előzetes nevezése ellenére valamilyen oknál fogva mégsem tud elindulni.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!

Turista célú adatkezelés:
Hozzájárulásával a nevező engedélyezi az adatkezelő egyesületnek az adatai tárolását, illetve a felhasználását az egyesület túráival kapcsolatos tájékoztatás formájában. Az adatvédelmi tájékoztató itt található:
Adatvédelmi tájékoztató

Ajánlott böngészők:
– Chrome
– Firefox