2022. február 5-én 13. alkalommal kerül megrendezésre a Téli Tihany teljesítménytúra a félszigeten. 

Az előnevezés lezárult. A helyszíni nevezésre csak a Gyerektáv és a Tihanyi séta távokon lesz lehetőség, a többi távon nem.

 

A túra után 16:30-tól dr. Juhász Árpád geológus, természettudós, a Balaton kutatója tart előadást Balatonról, vulkánokról, utazásairól. Részletek és jelentkezés az alábbi gombra kattintva olvashatóak.

A Covid 19 koronavírussal kapcsolatos járványügyi intézkedésekhez igazodva a túrán kizárólag védettségi igazolvánnyal van lehetőség részt venni. A 18 év alattiak csak védett személy kíséretében vehetnek részt a túrán.

A túrán létszámlimit van. Mivel az előre tervezett létszámkeret betelt az előnevezési időszakban, ezért a helyszíni nevezésre csak a Gyerektáv és a Tihanyi séta távokon lesz lehetőség. A 10 km, 15 km és 20 km-es távokon nem.

A nevezési díjat banki átutalással van lehetőség rendezni. Az összegnek legkésőbb a nevezési időszak lezárását követő munkanapon bankzárásig meg kell érkeznie az egyesület számlájára, ellenkező esetben a nevezés törlésre kerül. A nevezési díjról elektronikus számlát állítunk ki. Az utaláshoz szükséges adatokat és az elektronikus számlát is az előnevezés során megadott e-mail címre küldi ki a rendszer, ezért fontos, hogy jó e-mail cím kerüljön megadásra a nevezés során.  A számlán vevőként a nevezéshez tartozó átutalás feladója, a címként pedig a nevezés során megadott cím fog szerepelni.

Három távon ismerheted meg a Tihanyi-félsziget szépségeit.

Téli Tihany 10
Táv:
10,1 km
Szintemelkedés: 405 m
Szintidő: 3 óra 15 perc
Nevezési idő: 9:45-11:00
Nevezési díj (előnevezéssel): 2500 Ft/fő
Nevezési díj (helyszíni nevezéssel): 3500 Ft/fő
Szolgáltatások:
– az útvonalon:  tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
– a célban: meleg étel és tea
Rajt és cél: A Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Útvonal:
Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter) – Akasztó-domb – Aranyház – Kis-erdő-tető – Óvár – Barátlakások – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Téli Tihany 15
Táv:
14,61 km
Szintemelkedés: 615 m
Szintidő: 5 óra
Nevezési idő: 8:45-10:30
Nevezési díj (előnevezéssel): 2700 Ft/fő
Nevezési díj (helyszíni nevezéssel): 3700 Ft/fő
Szolgáltatások:
– az útvonalon:  tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
– a célban: meleg étel és tea
Rajt és cél: A Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Útvonal:
Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter) – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Külső-tó – Kis-erdő-tető – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Téli Tihany 20
Táv:
19,79 km
Szintemelkedés: 759 m
Szintidő: 6 óra 30 perc
Nevezési idő: 8:00-10:30
Nevezési díj (előnevezéssel): 2900 Ft/fő
Nevezési díj (helyszíni nevezéssel): 3900 Ft/fő
Szolgáltatások:
– az útvonalon:  tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
– a célban: meleg étel és tea
Rajt és cél: A Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Útvonal:
Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter – Akasztó-domb – Aranyház – Gejzírmező – Újlaki templomrom – Horgásztanyák – Csúcs-hegy – Apáti-hegy – Apáti templomrom – Külső-tó – Kis-erdő-tető – Óvár – Barátlakások – Hajóállomás – Kálvária – Apátság – Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Track: a letöltéshez kattints ide!

Gyerektáv és Tihanyi séta
Táv: 5,26 km
Szintemelkedés: 122 m
Nevezési idő: 10:00-11:00
Nevezési díj: 1000 Ft, ami a kísérőkre is vonatkozik.
Nevezés: 2022. január 31-én éjfélig az info@balatontura.hu e-mail címen.
Szolgáltatások:
– az útvonalon: túró rudi, forralt bor, tea, zsíros kenyér
– a célban (opcionális) meleg étel is kapható (virsli, mákos tészta) +550 Ft/fő díjért, amit a nevezéskor kérünk előre jelezni.
Rajt és Cél: a Tihany Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter)
Útvonal:
Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter) – a tó déli majd a nyugati partján sétálva csatlakozás a 10 km-es táv útvonalához – Tihanyi Vinarius Pince – a Kis-erdő-tető alatti kilátó pont a Külső tóra – Sportpálya – Kálvária – Apátsági templom – Levendula Látogatóközpont – Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor (Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Zeneiskolájától 150 méter).

Az útvonal, amit be kell járni helyenként nem jelzett turista úton halad. Ezeken a helyeken piros-fehér szalagok és útirányjelző táblák kihelyezésével segítjük a tájékozódást.
Track: a letöltéshez kattints ide!

A gyerekek számára a rajtban külön igazolólapot adunk, amelyben a megadott helyek érintésekor kell a játékos és ismertető kérdésekre válaszolni.

Díjazás: A gyerekek és a kísérőik, valamint az ezt a távot választók a túra egyedi kitűzőjét kapják.

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam)

Kérjük, hozz magaddal bögrét, mert nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni „örök életű Balatontúra túrabögrét”. Ára: 250 Ft/db.

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzéseket; a tájékozódásban az útvonalat ábrázoló színes térkép és szintmetszet segít.

Az útvonal jelzései egyes szakaszokon hiányosak, ezeken a helyeken piros-fehér szalagokat helyezünk ki az eligazodás megkönnyítése érdekében.

Csomagmegőrzés:
A túra bázisán térítésmentesen vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a “csomagmegőrzés” feliratot!

A túra a Pelso Túrázó Kupa túrái között is szerepel.

A túra a Cartographia Kupa túrái között is szerepel.

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyűjtő füzetedet!

Kutyák:
Szívesen látjuk négylábú kedvenceiteket is, de kizárólag pórázon vezetve! Ellátásukról magatoknak kell gondoskodnotok. A kutyák a rendezvénysátorba, s az iskolába nem jöhetnek be.

Díjazás:
A célban megkapod a túra emléklapját és választás szerint jevényt, vagy vele azonos hűtőmágnest.

Talált tárgyak:
Ha találtok sapkát, sálat stb. útközben, kérünk titeket, hogy a célban, vagy a következő pontőrnél adjátok le azokat.

Nevezési feltétetek:

A túrán kizárólag védettségi igazolvánnyal van lehetőség részt venni. A 18 év alattiak kizárólag védett felnőtt kíséretében vehetnek részt a túrán. Ha a benevezett személy a rajtban nem tudja bemutatni a védettségi igazolványát (és a megfelelő személyazonosító dokumentumot), akkor nem indulhat el a túrán! A befizetett nevezési díjat ilyen esetben nem áll módunkban visszatéríteni!

A túrák teljesítménytúrák, ellenőrzőpontokkal, frissítőpontokkal – ahol ellátást is biztosítunk–, szintidővel és meghatározott útvonallal.
A túrák teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan benevezett, minden ellenőrzőponton igazoltan járt és teljesítette a szintidőt.
Ha csak a szintidőt nem sikerült teljesíteni, akkor megkülönböztetett emléklapot állítunk ki.
Ha a résztvevők közül valaki úgy határoz, hogy a túrát megszakítja, kérjük – amennyiben ez lehetséges – feltétlenül jelentse be a legközelebbi ellenőrzőponton. Akadályoztatása esetén – a név és a rajtszám egyidejű közlésével – társaival üzenje meg.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megadott útvonalakat a teljesítéshez be kell tartani, a túrák útvonalán mozgó ellenőrző pont lehet az út teljes hosszában. A túrák útvonala tájvédelmi körzetben halad, ezért óvjuk meg ezeket az értékeket.
Szemetelni, növényeket leszedni és a kijelölt útvonalat elhagyni TILOS!
Nem áll módunkban a nevezési díjat visszatéríteni, ha valaki az előzetes nevezése ellenére valamilyen oknál fogva mégsem tud a rendezvényen részt venni.
A túrán mindenki saját felelősségére indul, a rendezőségtől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető!

Előnevezés:

Turista célú adatkezelés:
Hozzájárulásával a nevező engedélyezi az adatkezelő egyesületnek az adatai tárolását, illetve a felhasználását az egyesület túráival kapcsolatos tájékoztatás formájában. Az adatvédelmi tájékoztató itt található:
Adatvédelmi tájékoztató

A túrán kizárólag védettségi igazolvánnyal van lehetőség részt venni. A 18 év alattiak kizárólag védett felnőtt kíséretében vehetnek részt a túrán.

A túrán létszámlimit van. Mivel az előre tervezett létszámkeret betelt az előnevezési időszakban, ezért a helyszíni nevezésre csak a Gerektáv és a Tihanyi séta távokon lesz lehetőség. A 10 km, 15 km és 20 km-es távokon nem.

Az előnevezés lezárult

Ajánlott böngészők:
– Chrome
– Firefox