Egyesületünk alapítóit egyre inkább hatalmába kerítette a Balaton, különösen annak felvidéke. A gyermekkori nyaralások után megszaporodtak a vissza-visszatérések, és már nem csak nyaranta indultak neki kíváncsian a vidéknek, hiszen számos érdekes látni- és tapasztalnivalót rejt magában ez a táj valamennyi évszakban.
Feladatunknak érezzük, hogy ezeket megosszuk másokkal is, megismertessük túrázóinkkal a helyi nevezetességeket, megmutassuk, mennyire vendégszeretőek a balatoniak, és tudjuk jól, amit megismertünk, megszerettünk, arra vigyázunk is a későbbiekben.
Folytatva az előttünk járó természetjárók hagyományait, Egyesületünk is aktívan részt vállal a turistajelzések festésében, felújításában.
Teljesítménytúráink számát a jövőben bővíteni kívánjuk, illetve terveink között szerepel egyéb érdekességek elindítása is.
Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek is mihamarabb megszeressék az erdőket, a természetjárást, így minden túránkon külön nekik is készülünk egy-egy rövidebb, de érdekes, fejtőrökkel, feladatokkal színesített útvonallal.
Reméljük, hogy kedves Látogatónkat is vendégül láthatjuk a következő túráinkon, illetve egyesületi tagjaink között köszönthetjük! 

Gárdonyi Géza: A Balaton

Csakhogy újra látlak, égnek ezüst tükre,
égnek ezüst tükre, szép csöndes Balaton!
Arcát a hold benned elmélázva nézi,
s csillagos fátyolát átvonja Tihanyon.

Leülök egy kőre s elmerengek hosszan
az éjjeli csendben az alvó fa alatt.
Nem is vagyok tán itt, csupán csak álmodom:
Balatont álmodom s melléje magamat.