2022-ben május 21-én, szombaton rendezi meg egyesületünk teljesítménytúráját a Badacsony és a tanúhegyek megismertetése céljából.
Bebarangolhatod a Tapolcai-medence Tanúhegyeit, fantasztikus kilátásokban gyönyörködhetsz, fröccsözhetsz a vidék legmenőbb borászataiban, túra után fürödhetsz a Balcsiban!

Túrázz ugyanazon a napon a Balaton mindkét partján! Újra megrendezzük a Fonyódi kiruccanást, hiszen tudjuk, hogy a déli part is gyönyörű, de onnan nézni az északi partot, még szebb! 

Köszönjük, hogy velünk túráztatok!

A túrával kapcsolatos frissülő információkról, az előkészületek során bekövetkező esetleges változásokról naprakész információkat, a Facebook esemény oldalán találsz!

Túrázz ugyanazon a napon a Balaton mindkét partján! A tavalyi siker után újra megrendezzük a Fonyódi kiruccanást, hiszen tudjuk, hogy a déli part is gyönyörű, de onnan nézni az északi partot, még szebb! A részletekért kattints ide, a Fonyódi kiruccanás oldalára.

Tanúhegyek Gyerektáv
Rajt:
Laposa Birtok 9:30 – 11:00 (Badacsonytomaj, Bogyay Lajos út 1, 8261)
Táv: 5,8 km
Szintemelkedés: 211 m
Szintidő: 3 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 1.500 Ft/fő, helyszínen: 1.500 Ft/fő.
Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, a badacsonytördemici bázison elfogyasztva meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző, matrica
Útvonal: Laposa Birtok – Kuruc-körút – Klastrom-kút – Kuruc-körút – Laposa Birtok
Track:
letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Tanúhegyek Körúti séta
Rajt:
Badacsonytördemic, Faluház udvara, 9:00 – 10:00
Táv: 11,63 km
Szintemelkedés: 473 m
Szintidő: 4 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 2.300 Ft/fő, helyszínen 3.300 Ft/fő.
Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, a célban meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző
Útvonal: Badacsonytördemic – Kuruc-körút – Klastrom-kút – Kuruc-körút – Istvándy Borműhely – Laposa birtok – Kuruc-körút – Dongókút – Badacsonytördemic
Track: letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Tanúhegyek 10
Rajt:
Badacsonytördemic, Faluház udvara, 8:00 – 10:00
Táv: 13,14 km
Szintemelkedés: 596 m
Szintidő: 5 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 2.300 Ft/fő, helyszínen 3.300 Ft/fő.
Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, a célban meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző
Útvonal: Badacsonytördemic – Bujdosók lépcsője – Tördemici-kilátóhely – Egry József-kilátó – Kisfaludy-kilátó – Kőkapu – Kuruc-körút – Istvándy Borműhely – Laposa birtok – Kuruc-körút – Dongókút – Badacsonytördemic
Track: letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Tanúhegyek 20
Rajt:
Badacsonytördemic, Faluház udvara, 8:00 – 10:00
Táv: 20,86 km
Szintemelkedés: 734 m
Szintidő: 6,5 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 2.600 Ft/fő, helyszínen 3.600 Ft/fő
Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, a célban meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző
Útvonal: Badacsonytördemic – Bujdosók lépcsõje – Tördemici-kilátóhely – Egry József-kilátóhely – Kisfaludy-kilátó – Badacsonytomaj – Borbély családi pincészet – Tóti-hegy – Gulács – Köbölkút – Badacsonytördemic
Track: letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Tanúhegyek 30
Rajt:
Badacsonytördemic, Faluház udvara, 7:00 – 10:00
Táv: 27,67 km
Szintemelkedés: 932 m
Szintidő: 8 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 2.900 Ft/fő, helyszínen 3.900 Ft/fő.
Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, sör, a célban meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző
Útvonal: Badacsonytördemic – Bujdosók lépcsője – Tördemici-kilátóhely – Egry József-kilátó – Kisfaludy-kilátó – Badacsonytomaj – Varga pincészet – Salföldi kolostorrom – Borbély családi pincészet – Tóti-hegy – Gulács – Köböl-kút – Badacsonytördemic
Track: letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Tanúhegyek 55
Rajt:
Badacsonytördemic, Faluház udvara, 6:00 – 8:00 (saját idő terhére 10:30-ig, de a Csobánc vár ellenőrzőpont (34,27 km/1262m) 16:09-kor mindenképpen bezár)
Táv: 55,66 km
Szintemelkedés: 1789 m
Szintidő: 13 óra
Nevezési díj: előnevezéssel, átutalva, vagy online bankkártyával fizetve május 18-ig: 3.900 Ft/fő, helyszínen 4.900 Ft/fő.
Szolgáltatás: több ellenőrzőponton ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor, sör, a célban meleg étel
Díjazás: Oklevél, kitűző
Útvonal: Badacsonytördemic, Faluház – Bujdosók lépcsője – Tördemici-kilátóhely – Egry József-kilátóhely – Kisfaludy-kilátó – Badacsonytomaj – Varga pincészet – Salföldi kolostorrom – Borbély családi pincészet – Tóti-hegy – Sabar templom – Kopasz-hegy – Mindszentkálla – Csobánc – Gyulakeszi – Bazaltorgonák – Szent György-hegy – Lengyel-kápolna – Szigliget, Vár-hegy – Kamon-kő – Badacsonytördemic
Track: letöltéshez kattints ide!, Alltrails

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam) 

Vigyázzuk magunkra, vigyázzunk egymásra!
A veszélyhezet ugyan megszűnt, de a Covid 19 vírus még nem hagyott itt minket. Törkedjünk ezért a higiéniára, a távolságtartásra és a tömörülés kerülésére.
SAJÁT TOLL és SAJÁT POHÁR használata kötelező! Az ellenőrzőpontokon italt csak saját pohárba töltünk!

Kérjük, hozz magaddal bögrét, mert nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni „örök életű Balatontúra túrabögrét”. Ára: 250 Ft/db.

Csomagmegőrzés:
A túra bázisán térítésmentesen vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a “csomagmegőrzés” feliratot!

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzéseket; a tájékozódásban az útvonalat ábrázoló színes térkép és szintmetszet segít.

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyűjtő füzetedet!
http://www.ivvtura.hu

A túra a Pelso Túrázó Kupa túrái között is szerepel. Ne hagyd otthon a Pelso-s pecsétgyűjtő füzetedet!
www.pelsokupa.hu

Kutyák:
A fonyódi távokon a hajóút miatt nem engedélyezzük a kutyás részvételt. A többi távon természetesen szívesen látjuk négylábú kedvenceiteket is, de kizárólag pórázon vezetve! Ellátásukról magatoknak kell gondoskodnotok. A kutyák a rajt és cél épületébe nem jöhetnek be.

Az útvonal jelzései egyes szakaszokon hiányosak, ezeken a helyeken piros-fehér szalagokat helyezünk ki az eligazodás megkönnyítése érdekében.

Díjazás:
A célban megkapod a túra emléklapját és jelvényt.

Talált tárgyak:
Ha találtok sapkát, sálat stb. útközben, kérünk titeket, hogy a célban, vagy a következő pontőrnél adjátok le azokat.

Előnevezés:

Nevezési feltételek:
A túrák teljesítménytúrák, ellenőrzőpontokkal, szintidővel és meghatározott útvonallal.
A túrák teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan benevezett, minden ellenőrzőponton igazoltan járt és teljesítette a szintidőt.
Ha csak a szintidőt nem sikerült teljesíteni, akkor megkülönböztetett emléklapot állítunk ki.
Ha a résztvevők közül valaki úgy határoz, hogy a túrát megszakítja, kérjük – amennyiben ez lehetséges – feltétlenül jelentse be a legközelebbi ellenőrzőponton. Akadályoztatása esetén – a név és a rajtszám egyidejű közlésével – társaival üzenje meg.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megadott útvonalakat a teljesítéshez be kell tartani, a túrák útvonalán mozgó ellenőrző pont lehet az út teljes hosszában. A túrák útvonala tájvédelmi körzetben halad, ezért óvjuk meg ezeket az értékeket.
Szemetelni, növényeket leszedni és a kijelölt útvonalat elhagyni TILOS!

A befizetésre lehetőség van banki átutalással, vagy online bankkártyás fizetéssel a SimplePay rendszerén keresztül:
– Az átutaláshoz szükséges adatokat a nevezéskor megadott e-mail címre küldi ki a rendszer, ezért fontos, hogy jó e-mail cím kerüljön megadásra.
– Az online bankkártyás fizetésre a díjbekérő e-mailen keresztül van lehetőség a SimplePay felületén.

A nevezési díjról elektronikus számlát állítunk ki. A számlán vevőként a nevezéshez tartozó befizetés feladója, a címként pedig a nevezés során megadott postacím fog szerepelni.

Nem áll módunkban a nevezési díjat visszatéríteni, ha valaki az előzetes nevezése ellenére valamilyen oknál fogva mégsem tud a rendezvényen részt venni.

Turista célú adatkezelés:
Hozzájárulásával a nevező engedélyezi az adatkezelő egyesületnek az adatai tárolását, illetve a felhasználását az egyesület túráival kapcsolatos tájékoztatás formájában. Az adatvédelmi tájékoztató itt található:
Adatvédelmi tájékoztató

Ajánlott böngészők:
– Chrome
– Firefox