A megszokott májusi időpont helyett 2021-ben július 3-án, szombaton rendezi meg egyesületünk teljesítménytúráját a Badacsony és a tanúhegyek megismertetése céljából. 

Az előnevezés lezárult. Helyszíni nevezésre van még lehetőség a túra reggelén.

Hat távon ismerheted meg a településtől északra található hegyeket és még extrával is készültünk.

Túrázz ugyanazon a napon a Balaton mindkét partján! Két új távot találtunk ki Neked is, hiszen tudjuk, hogy a déli part is gyönyörű, de onnan nézni az északi partot, még szebb! A részletekért kattints ide, a Fonyódi kiruccanás oldalára.

Tanúhegyek Gyerektáv
Táv:
6 km
Szintemelkedés: 180 m
Szintidő: 3 óra
Nevezési idő: 9:00-10:00
Nevezési díj előnevezve*: 1000 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021. július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 1500 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs, csokoládé, pogácsa
Rajt és cél: 
Útvonal:
Laposa Pincészet –  S+ –  S sáv – Bujdosók lépcsője – Kurucz körút – Gulácsi kilátópont – Klastrom-kút (E.P.) – Gulácsi kilátópont – Kuruc körút – Laposa Pincészet
Track: letöltéshez kattints ide!

Tanúhegyek Körúti séta
Táv:
11,63 km
Szintemelkedés: 482 m
Szintidő: 3 óra
Nevezési idő: 9:00-10:00
Nevezési díj előnevezve*: 1800 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021. július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 2300 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs,  csokoládé, gyümölcs, pogácsa
Rajt és célhelyszín: Badacsonytördemic Faluház 
Útvonal:
Badacsonytördemic Faluház – Dongó-kút – Klastrom-kút (E.P.) – Kuruc körút – Rózsakő – Szegedi Róza-ház – Istvándy Borműhely (E.P.) – Laposa Pincészet (E.P.) – Rodostó turistaház K sáv elágazás – Dongó-kút – Badacsonytördemic Faluház
Track: letöltéshez kattints ide!

Tanúhegyek 10
Táv:
13,45 km
Szintemelkedés: 647 m
Szintidő: 4 óra
Nevezési idő: 8:00-10:00
Nevezési díj előnevezve*: 1800 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021. július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 2300 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
Rajt és célhelyszín: Badacsonytördemic Faluház
Útvonal:
Badacsonytördemic Faluház – Dongó-kút – Bujdosók lépcsője – Ranolder kereszt (E.P.) – Egry József-kilátó – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Gulácsi kilátópont – Klastrom-kút (E.P.) – Rózsakő – Istvándy Borműhely (E.P.) – Laposa Pincészet (E.P.) – Rodostó turistaház K sáv elágazás – Dongó-kút – Badacsonytördemic Faluház
Track: letöltéshez kattints ide!

Tanúhegyek 20
Táv:
20,86 km
Szintemelkedés: 763 m
Szintidő: 6 óra
Nevezési idő: 7:00-8:00
Nevezési díj előnevezve*: 2300 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021. július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 2800 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
Rajt és célhelyszín: Badacsonytördemic Faluház
Útvonal:
Badacsonytördemic Faluház – Dongó-kút – Bujdosók lépcsője – Ranolder kereszt (E.P.) – Egry József-kilátó – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Klastrom-kút (E.P.) – Borbély Családi Pincészet (E.P.) – Tóti-hegy (E.P.) – Gulács (E.P.) – Köbölkút – Badacsonytördemic Faluház
Track: letöltéshez kattints ide!

Tanúhegyek 30
Táv:
27,67 km
Szintemelkedés: 970 m
Szintidő: 8 óra
Nevezési idő: 7:00-8:00
Nevezési díj előnevezve*: 2500 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021. július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 3000 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
Rajt és célhelyszín: Badacsonytördemic Faluház
Útvonal:
Badacsonytördemic Faluház – Dongó-kút – Bujdosók lépcsője – Ranolder kereszt (E.P.) – Egry József-kilátó – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Klastrom-kút (E.P.) – Badacsonytomaj, Sörpatika (E.P.) – Varga Pincészet (E.P.) – Salföldi kolostorrom (E.P.) – Borbély Családi Pincészet (E.P.) – Tóti-hegy (E.P.) – Gulács (E.P.) – Köbölkút – Badacsonytördemic Faluház
Track: letöltéshez kattints ide!

Tanúhegyek 50
Táv:
55,66 km
Szintemelkedés: 1800 m
Szintidő: 14 óra
Nevezési idő: 6:00-7:00
Nevezési díj előnevezve*: 3400 Ft/fő előnevezve 2021. június 30. 23:59-ig és elutalva az egyesület bankszámlájára 2021 július 1-ig.
Nevezési díj a helyszínen fizetve*: 3900 Ft/fő
Szolgáltatások: szörp, fröccs, csokoládé, gyümölcs, pogácsa.
Rajt és célhelyszín: Badacsonytördemic Faluház
Útvonal:
Badacsonytördemic Faluház – Dongó-kút – Bujdosók lépcsője – Ranolder kereszt (E.P.) – Egry József-kilátó – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Klastrom-kút (E.P.) – Badacsonytomaj, Sörpatika (E.P.) – Varga Pincészet (E.P.) – Salföldi kolostorrom (E.P.) – Borbély Családi Pincészet (E.P.) – Tóti-hegy (E.P.) – Gulács (E.P.) – Kopasz-hegy (E.P.) – Mindszentkála, Káli Kapocs (E.P.) – Csobánc (E.P.) – Szent György-hegy, kulcsosház (E.P.) – Szigliget vár (E.P.) – Kamon-kő – Badacsonytördemic Faluház
Track: letöltéshez kattints ide!

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam) 

Vigyázzuk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Kérjük, a túrán csak azok vegyenek részt, akiknél az elmúlt napokban a Covid 19 tünetek egyike sem jelentkezett!
Kérjük a túrázókat, hogy a vírushelyzetre való tekintettel nevezésnél a rajt/cél-nál valamint az ellenőrzőpontokon tartsák a másfél méteres távolságot és kerüljék a tömörülést!
SAJÁT TOLL és SAJÁT POHÁR használata kötelező! Az ellenőrzőpontokon italt csak saját pohárba töltünk!

Kérjük, hozz magaddal bögrét, mert nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni „örök életű Balatontúra túrabögrét”. Ára: 200 Ft/db.

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyűjtő füzetedet!

Csomagmegőrzés:
A túra bázisán térítésmentesen vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a “csomagmegőrzés” feliratot!

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzéseket; a tájékozódásban az útvonalat ábrázoló színes térkép és szintmetszet segít.

A túra a Pelso Túrázó Kupa túrái között is szerepel. Ne hagyd otthon a Pelso-s pecsétgyűjtő füzetedet!

Kutyák:
Szívesen látjuk négylábú kedvenceiteket is, de kizárólag pórázon vezetve! Ellátásukról magatoknak kell gondoskodnotok. A kutyák a rajt és cél épületébe nem jöhetnek be.

Az útvonal jelzései egyes szakaszokon hiányosak, ezeken a helyeken piros-fehér szalagokat helyezünk ki az eligazodás megkönnyítése érdekében.

Díjazás:
A célban megkapod a túra emléklapját és jelvényt.

Talált tárgyak:
Ha találtok sapkát, sálat stb. útközben, kérünk titeket, hogy a célban, vagy a következő pontőrnél adjátok le azokat.

Előnevezés:

Nevezési feltételek:
A túrák teljesítménytúrák, ellenőrzőpontokkal, szintidővel és meghatározott útvonallal.
A túrák teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan benevezett, minden ellenőrzőponton igazoltan járt és teljesítette a szintidőt.
Ha csak a szintidőt nem sikerült teljesíteni, akkor megkülönböztetett emléklapot állítunk ki.
Ha a résztvevők közül valaki úgy határoz, hogy a túrát megszakítja, kérjük – amennyiben ez lehetséges – feltétlenül jelentse be a legközelebbi ellenőrzőponton. Akadályoztatása esetén – a név és a rajtszám egyidejű közlésével – társaival üzenje meg.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a megadott útvonalakat a teljesítéshez be kell tartani, a túrák útvonalán mozgó ellenőrző pont lehet az út teljes hosszában. A túrák útvonala tájvédelmi körzetben halad, ezért óvjuk meg ezeket az értékeket.
Szemetelni, növényeket leszedni és a kijelölt útvonalat elhagyni TILOS!

A befizetéshez szükséges adatokat a nevezési rendszer az abban megadott e-mail címre küldi ki, ezért fontos, hogy jó e-mail cím kerüljön megadásra a nevezés során. A nevezési díjról számlát állítunk ki. A számlán vevőként a nevezéshez tartozó befizetés feladója, a címként pedig a nevezés során megadott postacím fog szerepelni. A számlát elektronikus formában küldjük el számodra.

Nem áll módunkban a nevezési díjat visszatéríteni, ha valaki az előzetes nevezése ellenére valamilyen oknál fogva mégsem tud a rendezvényen részt venni.

Turista célú adatkezelés:
Hozzájárulásával a nevező engedélyezi az adatkezelő egyesületnek az adatai tárolását, illetve a felhasználását az egyesület túráival kapcsolatos tájékoztatás formájában. Az adatvédelmi tájékoztató itt található:
Adatvédelmi tájékoztató

Ajánlott böngészők:
– Chrome
– Firefox

Az előnevezés lezárult.