Túrázz ugyanazon a napon a Balaton mindkét partján!
2023. június 10-én a
Tanúhegyek túránkon barangolj egyet a Badacsonyon, igyál egy finom fröccsöt az ISTVÁNDY BORMŰHELY teraszán, majd hajózz át Fonyódra, ott tekintsd meg a 2020-ban általunk felújított fonyódi turistajelzéseket, az útvonalakon található kilátókat, valamint a páratlan panorámát, mely a Badacsonyra nyílik!

Ha kigyönyörködted magad, vissza fogsz hajózni az északi partra Badacsonyba és folytatod a túrát a rövidebb távon, vissza a Borműhelyhez, majd a Kurucz körúton a badacsonytördemici célba! 

Táv: 20,42 km
Szintemelkedés: 565 m
Szintidő: 7,5 óra (HAJÓZÁSSAL EGYÜTT)
Nevezési díjak: 5500 Ft előnevezéssel, 2023 június 8-ig átutalva, vagy online bankkártyával fizetve. A nevezési díj tartalmazza a menettérti hajójegy árát!!!

Szolgáltatás: ásványvíz, csokoládé, hideg étel, bor
Díjazás: Oklevél és kitűző

Rajt: 2023.06.10. Badacsonytördemic, Faluház udvara, 7:00 – 8:00
Az útvonal:
Badacsonytördemic – Bujdosók lépcsője – Tördemici-kilátóhely – Egry József-kilátóhely – Kisfaludy-kilátó – Kőkapu – Kuruc-körút – Istvándy Borműhely – Badacsony hajóállomás –– HAJÓZÁS –– Fonyód hajóállomás – Fonyód vá. – Sipos-hegy, Postás kilátó – Várhegy kilátó – Szaplonczay sétány – Panoráma sétány – Fonyód vá. – Fonyód hajóállomás –– HAJÓZÁS –– Badacsony hajóállomás – Istvándy Borműhely – Bogyai Lajos út – Rodostó ház – Dongókút – Badacsonytördemic

A hajóutat a BAHART biztosítja.

Az útvonal letölthető ide kattintva, vagy az Alltrails oldaláról.

Útvonalak: (pipáld be, melyiket mutassam) 

A rajtban kapsz igazolólapot. Ezen kell gyűjtened az ellenőrzőpontokon a bélyegzéseket; a tájékozódásban az útvonalat ábrázoló színes térkép és szintmetszet segít.

Kérjük, hozz magaddal bögrét, mert nem használunk eldobható műanyag poharat! Ha nem hozol, a túra rajtjában lehetőséged van vásárolni „örök életű Balatontúra túrabögrét”. Ára: 400 Ft/db.

Csomagmegőrzés:
A túra bázisán térítésmentesen vállalunk csomagmegőrzést! Keresd a „csomagmegőrzés” feliratot!

Az útvonal jelzései egyes szakaszokon hiányosak, ezeken a helyeken piros-fehér szalagokat helyezünk ki az eligazodás megkönnyítése érdekében.

Minden táv IVV túra is egyben, nevezési díja külön nincsen! Hozd magaddal IVV pecsétgyűjtő füzetedet!
http://www.ivvtura.hu/

A túra a Pelso Túrázó Kupa túrái között is szerepel. Ne hagyd otthon a Pelso-s pecsétgyűjtő füzetedet!
https://www.pelsokupa.hu/

A túra az Észak Dunántúli Kupa túrái között is szerepel.
http://www.edttsz.hu/edk.html

Díjazás:
A célban megkapod a túra emléklapját és jelvényt.

Talált tárgyak:
Ha találtok sapkát, sálat stb. útközben, kérünk titeket, hogy a célban, vagy a következő pontőrnél adjátok le azokat.

Kutyák:
Szívesen látjuk négylábú kedvenceiteket is, de kizárólag pórázon vezetve! Ellátásukról magatoknak kell gondoskodnotok. A kutyák a rajt és cél épületébe nem jöhetnek be.